Wij gaan van woonduur naar inschrijftijd

Vanaf 5 november kijken we niet meer naar uw woonduur. Voortaan werken we met inschrijftijd. De woonduur die u had opgebouwd, rekenen we om naar inschrijftijd

We gebruiken daarvoor een rekensleutel. Die zorgt er voor dat de gemiddelde inschrijftijd goed vergelijkbaar is met andere corporaties in de regio. Dat maakt meer samenwerking in de toekomst mogelijk.

De inschrijftijd is daardoor voor iedereen minder lang dan de woonduur was. Maar uw positie blijft hetzelfde. Had uw buurman minder woonjaren dan u? Dan heeft hij nu een lagere inschrijftijd dan u. Uw kans op een woning blijft dus gelijk.

Meer weten over de rekensleutel?

Wanneer krijg ik bericht?

Iedereen die staat ingeschreven als woningzoekende óf een woning huurt bij BrabantWonen in de gemeente Oss of Heesch, ontvangt tussen 5 november en 13 november een bericht.
Hierin staat uw omgerekende inschrijftijd en uw nieuwe inloggegevens.

Telt mijn woonduur nog mee?

Wilt u weten of uw woonjaren nog meetellen? Kijk dan welke situatie op u van toepassing is:

U huurt op dit moment een woning van BrabantWonen in de gemeente Oss of Heesch.

Dan rekenen we de woonduur die u op 1 juni 2018 had opgebouwd om naar inschrijftijd. Kreeg u tussen 1 juni 2018 en 1 november 2018 een woning bij BrabantWonen? Dan telt de datum dat uw huurcontract inging als inschrijfdatum.

Stond u op 1 juni 2018 ingeschreven als woningzoekende bij BrabantWonen, en woont u in gemeente Oss?

Dan rekenen we de woonduur die u op 1 juni 2018 had om naar inschrijftijd.

Stond u op 1 juni 2018 ingeschreven als woningzoekende bij BrabantWonen en woont u buiten de gemeente Oss?

Uw woonduur telt alleen mee als u voor 1 juni op de juiste manier een uittreksel BRP naar ons heeft toegestuurd. Hebben wij uw uittreksel niet op tijd ontvangen? Dan begint u vanaf 1 juni 2018 inschrijftijd op te bouwen. Het is niet meer mogelijk om nu nog een uittreksel BRP in te sturen.

Heeft u zich na 1 juni 2018 ingeschreven als woningzoekende bij BrabantWonen?

Dan begint u inschrijftijd op te bouwen vanaf de datum dat u zich heeft ingeschreven.

Denkt u dat er iets niet klopt?

Misschien heeft u nog een vraag over de berekening. Kijk dan bij de ‘Veelgestelde vragen’ of het antwoord op uw vraag er bij staat. Klopt er iets echt niet? Dan kunt u misschien bezwaar maken. Lees hier wanneer u bezwaar kunt maken en hoe u dat doet.

Naar bezwaarformulier